Följetongen fortsätter!

Följetongen fortsätter i svikna vallöften och enligt media idag, så kommer den nya regeringen att acceptera både den sänkta krogmomsen och rutavdraget. Före valet var det andra tongångar och man kunde bland annat läsa följande på Socialdemokraternas hemsida:

”Vi säger nej till den ineffektiva nedsättningen av momsen för restauranger. I stället investerar vi i bättre skola. Genom att säga nej till regeringens förslag har vi möjlighet att investera i mindre klasser, bättre villkor för lärare och högre kvalitet i skolan

Stefan Löfven har också tidigare sagt, att Socialdemokraterna prioriterar fler jobb framför sänkt restaurangmoms. Hur som helst så är jag glad att Rut och att den sänkta krogmomsen blir kvar!

När det gäller RUT avdraget så har det varit en viktig reform för jämställdheten och för att skapa nya jobb. RUT-systemet har också gjort det lättare för barnfamiljer att få vardagen att gå ihop och orka med yrkesarbete och familjeliv.

Att den sänkta krogmomsen blir kvar, kommer i sin tur innebära, att många unga får behålla sina jobb i restaurangbranschen. Som ung är det viktigt att ha ett eget jobb och man får mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.