Vi måste vara kritiska!

I dagens DN kan man läsa en debattartikel av Jan Björklund Folkpartiets partiledare, där han är självkritisk till valresultatet. Han vill även ha en förnyelse i partiet. Jag anser själv att det var ett katastrofval för Folkpartiet och med tanke på det måste något hända.

Det spekuleras även mycket om Jan Björklund blir kvar som partiledare för Folkpartiet. Jag vet att det finns somliga, som vill ha en ny partiledare. Jag har full förståelse för det med tanke på att Folkpartiet gjorde ett oerhört dåligt valresultat. Jag tycker själv att Jan Björklund har gjort ett bra arbete. Men blir det ett partiledarbyte, vill jag att det ska bli en kvinna nästa gång och där är min favorit Birgitta Ohlsson

När det gäller vår politik så vill jag se en mera socialliberal inriktning. Eftersom jag i grunden är socialliberal, hoppas jag att den socialliberala politiken får större utrymme i Folkpartiet i framtiden. Jag tror också att många har upplevt oss som ett enfrågeparti. Sen tycker jag att Folkpartiet, måste bli bättre när det gäller välfärdsfrågor och även stärka sin politik när det handlar om pensionärerna

När det gäller Folkpartiet så har vi en har en stark historia i socialliberal politik och vem minns inte Bengt Westerberg som under 1985 års val gjorde en stor framgång för Folkpartiet med socialliberal politik på agendan

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.