Oroande för skolan!

De stora besparingar som skolan står inför känns oroande och det kommer att få konsekvenser för skolans verksamheter. Som det ser ut i dagsläget, kommer det inte heller att bli någon ekonomisk förstärkning från regeringen.

I talarstolen i fullmäktige har man fått höra av (S) och (V), att det skulle bli mera pengar till Umeå kommun om det blev ett maktskifte. Men som det ser ut nu, så blir det mindre bidrag till kommunerna i S och MP:s budgetförslag. Det blir spännande att följa besluten kring statsbudgeten, som behandlas i december.

När det gäller alliansens budgetförslag gällande skolan, så vill man satsa 4 miljarder för kunskap i skolan under tio år och man vill även gå vidare med en tioårig grundskola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.