Stora konsekvenser för de svenska åkerierna!

Det priskrig som sker i åkeribranschen, är inte bra för de svenska åkerierna och det kommer nog tyvärr att få stora konsekvenser. Det stora problemet är speditörerna som anlitar utländska förare till låga priser. Uppdrag granskning har även tagit upp det i ett av sina program.

Det har även kommit fram, att det finns utländska chaufförer som har falska pass, falskt körkort och även sakna förarutbildning. Det måste ställas högre krav på speditörerna, att de ser till att de åkerier de anlitar följer de lagar och regler som gäller i Sverige. Sen borde det också vara en självklarhet att speditörerna, ser till att de utländska chaufförerna får ersättning, enligt de minimivillkor som gäller i de länder, där chaufförerna jobbar.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.