Verkligheten är, att det inte har hänt så mycket!

Under valåret kommer många vallöften och utspel från de politiska partierna. Men när man gör utspel måste man vara trovärdig och man måste även gå till handling och inte bara använda fina ord.

Ett exempel är miljöpartisten Gustav Fridolins vallöfte, om att skolans utveckling skulle vändas på 100 dagar. Nu efter valet, säger han att det inte kommer att gå och det var nog få som verkligen trodde på Fridolins vallöfte. Man kan då undra, vad han har gjort de 100 sista dagarna för att förändra skolan. Verkligheten är att det inte har hänt så mycket, förutom ett tal på youtube till Sveriges lärare.

Tiden kommer också, att få utvisa hur många vallöften som sviks från respektive partier och det är bara att hoppas att väljarna förstod det när man röstade i valet.

2 kommentarer

  1. Anders

    Vad kan det bero på?
    Kan det vara så att Alliansen och era kamrater SD fällde den budget som skulle ge utrymme för åtgärder som denna, så nu är det Aliansens budget som gäller.
    För några år sedan var det en partiledare för högerblocket som lovade 400000 nya jobb, har du glömt det.
    /Anders

  2. Lars Gidlöf

    Hej

    Ja, 100 dagar. Hur mkt bättre blev skolresultaten under Alliansens 8 år, och vad tycker expertinstanserna om Alliansens förändringar i skolan?

    Vilken budget regerar denna regering med, Alliansens eller sin egna??

    Ja, Ni politiker är nog de mest inkompetenta folkslag som finns, en näringsminister som körde ett hushållningsällskap i botten, sen dålig affär med Vattenfall, en major tror sig veta bäst om skolans värld, mot all expertis.

    Hur tror du politikerförakt uppstår?

    Moderaterna har t ex en riksdagsman från länet, som när Riksdagen pratar sjöfart, då pratar han om fritidsbåtar. Vad säger det om politikers kompetens??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.