Näthatet!

Varje dag i media kan man läsa om näthatet, där personer hotar och kränker. Flashback är ett exempel på forum där det förekommer ofta.

Jag tycker det är oerhört bra att media lyfter fram dessa personer som hotar och kränker på nätet. I dagens Aftonbladet kan man bland annat läsa, om en medarbetare till SD:s EU-parlamentariker som hetsar mot judar och muslimer.

Yttrandefrihet är viktigt men när det övergår till hot och kränkningar måste man sätta stopp. Nu tror jag inte att en lagändring kommer att få stopp på näthatet. Det som behövs också är ett förebyggande arbete och att sajter som facebook tar sitt ansvar. När det gäller flashback, så saknar man ansvarig utgivare och lägger sina servrar utomlands för att försöka undgå svensk lagstiftning.

 

En kommentar

  1. T-P

    Hoppas att media också lyfter fram dom vänsterkräk som hotar och kränker. Men det är nog ett önsketänkande. Jag minns en gång i tiden när politikerna jobbade för Sverige och Svenskarna, men idag är resten av världen viktigare. Man kan ju ibland tro att befolkningen i MENA länderna har röstat på er och betalar era löner. På VK-S politikerbloggar läser man ytterst sällan om svenska fattigpensionärer, sjuka som tvingas arbeta, uteliggare som inte har någon bostad. Men det är ju bara svenskar. Enligt er är det ju flyktingarna och invandrarna som ska rädda Sverige, så skit i vanligt folk. Men som det sägs, den som lever får se hur det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.