Matchfixning är allvarligt!

Enligt DN så har två fotbollsdomare, som dömt i division två gripits av polisen. Domarna greps efter en razzia i södra Sverige,som handlade om matchfixning. Nu är det inte säkert att domarna är skyldiga, men det verkar som att matchfixning blir att vanligare i Sverige. Att det sker i lägre divisioner känns också skrämmande.

Jag vet att det jobbas hårt, för att bekämpa spelfusket från Riksidrottsförbundet. Men när det gäller den Svenska regeringen så avvaktar man. Av de 51 länder som tog fram Europarådets konvention mot matchfixning inom idrotten. Så var det tre länder, som inte skrev på konventionen. Tyvärr var Sverige en av dessa.

Matchfixning är allvarligt, eftersom konsekvensen på lång sikt, kan bli att idrottens trovärdighet urholkas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.