Det behövs mera hyresrätter i Umeå!

Fram till år 2022, kommer att byggas drygt 900 nya villor i Umeå, enligt kommunens beräkningar. Att det byggs villor är bra, men det stora hotet är bristen på hyreslägenheter. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad och få en befolkningstillväxt, behövs fler hyresrätter och då måste nyproduktionen av hyresrätter öka.

Som jag skrivit tidigare i min blogg, så måste kommunen ta sitt ansvar i frågan. AB Bostaden behöver kapital för att finansera nyproduktion av hyresrätter och då måste man sälja av delar, av sitt bestånd. Det är bara att titta norrut till Skellefteå, där Skebo det kommunala bolaget sålt ut delar av sitt bestånd, för att kunna finansera nyproduktion av bostäder. Man har också genom försäljningen möjliggjort etableringen, av en ny stor bostadsaktör som vill investera kapital i kommunen.

En kommentar

  1. Jan-Erik Vahlström

    Att sälja ut av sitt bestånd för att bygga nytt och dyrt är en urdålig lösning. Varför vill inte privata bygga nytt själv? Svaret är ju att med dagens skatteregler så är det inte intressant av vinstdrivande företag att bygga nytt. I stället så köper man äldre bestånd och överlåter till det kommunala bolaget att st för nyproduktion. Är detta Folkpartiets lösning på bristen på hyresrätter? Med en förhoppning att nuvarande regering vill ändra på skattereglerna för hyresrätter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.