Ännu en attack mot yttrandefriheten!

Det har bara gått några veckor sen den fruktansvärda terrorattacken i Paris. Nu har terrorn även slagit till med två skjutningarna, vid Kulturhuset och synagogan i Köpenhamn och några personer har tragiskt mist livet. Idag går mina tankar till offren och deras familjer.

Efter attacken mot synagogan i Köpenhamn, ställs judiska aktiviteter in i Sverige. Det är bra, att man tar det som hänt på allvar. Men det är ett stort hot mot vårt öppna samhälle och religionsfriheten.

Det som har är också ett fruktansvärt angrepp mot yttrandefriheten. Yttrandefrihet är en viktig grundpelare i samhället och den ger människor möjligheter att framföra sina åsikter och tankar i skrift. Den förbjuder censur och är en garant för offentlighetsprincipen. I alla tider har tyvärr olika människor och grupper ivrigt ropat på förbud och censur för att undertrycka möjligheten för människor att uttrycka sig fritt i samhället

Yttrandefriheten är viktigt och är en mänsklig rättighet och en absolut förutsättning för det öppna demokratiska samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.