Ett hårt slag mot ideella secondhand-butiker!

För mig känns det helt fel, att ideella organisationer ska beläggas med skatt på sin försäljning vid second handbutiker. De nya momsreglerna, kommer att bli ett hårt slag för många ideella organisationer Den nya momsregeln innebär att butiker som har öppet mer än 24 timmar i veckan, ska betala moms på all försäljning

I Umeå kommer Röda i korset enligt Västerbottensnytt, att lägga ned två av sina butiker, på grund av de nya momsregeler för second handbutiker. Som läget ser ut så kommer regeringen inte heller att backa om momsplikten. Det kommer i sin tur, att drabba många välgörande ändamål, som tex katastrofhjälp till Syrien

http://www.vk.se/1388359/roda-korset-lagger-ned-i-umea

3 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Undanflykter, det är väl inte värre än när momsen infördes på allt annat en gång i tiden. Antingen sänker man grundpriset på varan, eller så lägger man helt enkelt på momsen på redan satt pris. När det gäller dessa ” Hjälporganisationer ” så har dom redan från början oftast fått varorna kostnadsfritt.
    Dessutom har oftast dessa organisationer offentligt finansierad arbetskraft, såsom FAS-3 mm.

  2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Nu verkar det bli en ändring, men varför la man fram förslaget överhuvudtaget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.