Ännu en straffskatt som drabbar Norrland!

Regeringens utredare förväntas i nästa månad, föreslå en skatt på dubbdäck i flera svenska tätorter och Umeå är en av dessa tätorter. Nu är det bara ett förslag än så länge, men jag skulle inte bli överraskad om förslaget går igenom

För mig är det ännu ett förslag på en straffskatt, som drabbar Norrland. Man verkar inte heller förstå, att dubbdäck är viktig för trafiksäkerheten. Skulle det inte finnas dubbdäck i Norrland, så skulle också fler dö i trafiken

 

4 kommentarer

 1. "Dosan"

  Det är intresssant. När Allianspartierna föreslår såna här saker kallas det för ”satsningar” och när protesterna börjar ljuda talas det om att vi alla behöver dra åt svångremmen för att försvara den svenska välfärden. När motståndarna gör det, då kallar ni det för straffskatt och gråter krokodiltårar.

 2. Åsiktsmaskinen

  Stockholmare, eller i det här fallet delmängden därav som bestämmer i riksdag och regering, har svårt att förstå sig på norrländska vintervägar. Jag tycker vi löser problemet genom att låta dem köra inlandsvägen Tärnaby-Kiruna på dubbfria med en bil utan sladd- eller slirskydd och framhjulsdrift.

  De som ställer upp och levande tar sig fram enligt gängse hastigheter (ingen krypkörning, här) får vara med och rösta om dubben.

 3. johansson

  När du själv riskerar att drabbas gapar du men du tycker att det är helt Ok att pensionärerna skall straffbeskattas

 4. Gerd

  Det finns utmärkta dubbfria vinterdäck som fungerar lika bra som dubbdäck. Sen är det ingen nackdel att lätta på gaspedalen när det är vinterföre. Gäller både odubbat och dubbat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.