Unga företagare!

Idag startade jag dagen med morgonpasset på REX! Morgonpasset är en frukost för Umeås näringsliv, som anordnas av kommunens näringslivsservice och Västerbottens Handelskammare, i samarbete med REX.

I dag var det temat, Vilka drivkrafter har Umeås unga företagare? Det var otroligt intressant, att få höra alla dessa unga entreprenörer och få höra deras resa, till att bli företagare.

Det är en oerhört viktig satsning, kommunen har gjort genom åren för att hjälpa unga företagare. Två lyckade exempel är Rapunzel och Aptum. Umeå kommun är bland annat initativtagare till BIC Factory och delfinansierar även satsningar som Ung Företagssamhet, Uminova Innovation och Uminova eXpression.

Umeå kommuns operativa organ är näringslivsservice, som är länken mellan kommun och näringsliv. Deras uppgift är näringslivsutveckling och tillväxt, i uppdraget ingår bland annat att leda, samordna, utveckla och följa upp kommunens medverkan och engagemang i tillväxt och näringslivsfrågor.

Jag kan skriva hur mycket som helst om Näringslivsservice verksamhet och viktiga betydelse för kommunen. Men för att sammanfatta, kan man konstatera, att ett bra företagsklimat i kommunen, är oerhört viktigt för kommunens utveckling och framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.