Valfrihet är viktigt!

Jag känner även en stark oro, över regeringens inriktning när det gäller vinster i välfärden. När det gäller riskkapitalbolag med kortsiktiga vinstintressen, är min syn att de inte hör hemma inom välfärden. Men när det gäller företagare med klara mål, så ser jag positivt på deras företagande inom välfärden.

Det är heller ingen nyhet att vänsterpartiet vill begränsa företagandet och valfriheten inom välfärdssektorn. Men att Miljöpartiet vill begränsa valfriheten, det var en överraskning. Om man nu tar bort vinster i välfärden, så kommer det att innebära att det inte finns någon valfrihet längre. För vem vill då, driva ett företag inom välfärden.

3 kommentarer

  1. Leif

    Men ni satt ju som styrande i 8 år. Varför fixade ni inte riskkapitalskiten???? Näe skyll er själva säger jag, ut med företagen som snor våra skattepengar!!!

  2. Urban Bengtson

    Valfrihet är bra. Då kan väl Folkpartiet gå före i Umeå med att ge valfrihet i tider för föräldrar till barn på dagis och fritids som får nytt syskon. Nu tas plats bort, eller på förskola ges 15 tim/veckan. Men genom prövning kan mer fås. Varför denna njugghet mot familjer som skaffar flera barn? Så var det inte förr med längre köer, men nu, det senaste med en 10-timmarsnärvaro på fritids och betala heltidsavgift. Släpp dagis- och fritidstider fritt till föräldrar att bestämma över! Vågar FP i Umeå driva detta och få med sig partier så det blir majoritet, för barns l lika värda och valfrihet?

  3. Jan-Erik Vahlström

    Vad betyder valfrihet för en Folkpartist? Kan det vara mellan offentligt driven verksamhet och privat eller mellan t.ex olika hälsocentraler? Om vården skulle enbart drivas i offentlig regi skulle det ju innebära att vården betalas gemensamt, men inget därutöver. Valfriheten att välja hälsocentral skulle inte beröras och det är väl vad som borde menas med valfrihet. För att starta en privat hälsocentral krävs det i första hand att man ser möjlighet att göra vinst. Finns inte denna möjlighet så blir det ingen verksamhet där oavsett behovet. Vidare om man anser att vinsten blir för låg, så lägger man ner. Senaste exemplet ser vi inte så långt härifrån, nämligen i Lycksele. För mig går en god vård för alla före privata vinstintressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.