Inte imponerande Löfven!

Nu har Stefan Löfven förlorat maktkampen om militäravtalet med Saudiarabien. Avtalet kommer att sägas upp och det tycker jag är bra! Sverige ska inte vara ett land som har samarbete med en diktatur, som bryter mot mänskliga rättigheter.

Sveriges utrikespolitik sista tiden, har inte heller varit imponerande. Att lyckas göra sig ovän, både med Israel och arabvärlden, är ingen vidare merit. Sen har Sverige också försämrat sina relationer till USA och Ryssland. Stefan Löfvens utrikespolitik har inte varit imponerande. Hans stora utrikespolitiska mål, att Sverige ska få en plats i FN:s säkerhetsråd, är nog helt kört.

2 kommentarer

  1. Kjell B

    Att ”lyssna på rörelsen” är viktigt när man har fackliga uppdrag. Det är kanske den förmågan Löfven har med sej från sin tid inom fackföreningsrörelsen!

  2. Pigwidgeon

    Du tänkte som vid Alliansens finaste stund när Bildt jämställde Ryssland med nazi-Tyskland? Det var ett skolexempel på att hålla sig väl med andra stater.

    Men nu tycker jag inte att man ska vara snäll mot alla bara för att de kan bli ledsna. Det är uppfriskande med en regering som säger ifrån och vågar stöta sig. Att stöta sig med Israel är ju dessutom inte så svårt. Det räcker ju med att uttrycka en en annan åsikt än dem. Att stöta sig med USA verkar ju inte heller vara så svårt. Det räcker ju uppenbarligen med att stöta sig med Israel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.