Ett hårt slag!

UEFA utökar prispengarna för Champions League och Europa Leauge med miljardbelopp. Men damernas som spelar i Champions Leauge får inte ta del av pengarna. Jag tycker det är fruktansvärt dåligt av UEFA och det är ett hårt slag mot damfotbollen.

Tidigare har Uefas fördelning varit att går 99,4 procent till herrarna och att 0,6 procent går till damerna. Svenska spel och Svenska fotbollsförbundets fördelning mellan herrar och damer, är inte heller bra.

Det känns oerhört långt borta, att damerna ska få samma förutsättningar som herrarna. För mig är det helt obegripligt denna fördelning.

Sen har jag också svårt att förstå, varför man ska ha större resurser och bättre förutsättningar, bara för att du har rätt kön.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.