Ska allt till Stockholm i framtiden??

Igår kom beskedet att skattekontoret i Lycksele flyttas till Umeå, under förutsättningen att Skatteverket får som de vill. Det innebär att 30 jobb, försvinner från Lycksele. Anledningen enligt skatteverket är dels ekonomiska, men främst vill man ha verksamhet, på orter där rekryteringen är lättare.

För mig låter det som ett otroligt dumt argument och även ett hårt slag mot mindre kommuner. Som jag skrev i min blogg häromdagen, så borde staten ta ett regionalpolitiskt ansvar. Med det här beskedet, så gör man det motsatta. Är det här kanske början på, att alla myndigheter ska flyttas till Stockholm i framtiden? 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.