Skattehöjningar som drabbar Norrland!

Idag så meddelade regeringen, att man avser att höja flera skatter i höstbudgeten. Det blir höjd bensinskatt och man slopar även sänkt arbetsavgift för unga. Sen kommer också rut och rotavdragen att sänkas

Den grupp i samhället som påverkas mest av höjd bensiskatt är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor i glesbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl inte tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. För många Norrlänningar kan det få stora konsekvenser, om bensinpriset höjs.

I Norrland är vi också beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och en höjd bensiskatt innebär en stor ökning av transportkostnaderna

Magdalena Andersson

 

 

2 kommentarer

  1. johansson

    Samma visa som 1994 nu får sossarna sanera efter den idiotiska högerpolitiken, FP har ju varit med i aliansregeringen i 8 år och bara bidragit med att försämra kollektivtrafiken i norrland, och du har säkert råd att betala några ören extra för bensinen, då är det värre för de 225000 tusen pensionärer som lever under EU-s fattigdomsgräns p.g.a. alianspolitiken, hoppas du känner dig riktigt stolt över det

  2. Lars Gudlöf

    Hej

    Ni politiker måste förklara för mig nu för jag förstår ingenting. Både du och en moderat fd riksdagskvinna , hon i ett inlägg om km skatten skriver att du i detta med bensinskatten och hon med km skatten drabbar Norrland. Nu får Ni förklara hur Norrlands drabbas av dessa av de rödgröna regeringen beslutade skattehöjningarna men då Alliansen, spm både höjde dieselskatten och bensinskatten, att deras höjningar inte drabbade Norrland.

    Hur fungerar det? Varför drabbas Norrland då de rödgröna ökar kostnaderna för trafik men då Alliansen gjorde detta då drabbades inte Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.