Glömmer man bort Norrland??

Nu har Infrastrukturminister Anna Johansson (S) lovat att Norrbotniabanan ska börja byggas senast 2018. Jag skulle själv bli glad, om ett bygge skulle startas de närmsta åren. Men man måste vara realistisk och inse att det inte kommer att ske de närmsta åren.Hade projektet varit i Stockholmsregionen, hade det varit andra tongångar. Jag skulle också vilja att Folkpartiet, tog en klar ställning för ett byggande av Norrbottniabanan.

Att Norrbottniabanan byggs är otroligt viktig för näringslivet i Norrland. Det ökar konkurrenskraften för näringslivet och sänder också positiva signaler, att det satsas på Norrland. Man får inte heller glömma, att det också kommer att gynna arbetspendlingen inom regionen.

Regeringen har också presenterat en satsning med 620 miljoner kronor, på järnvägsunderhåll i kommande vårbudget. Jag känner en stor oro att dessa pengar kommer att hamna i Stockholmsregionen, när jag hör finansminister Magdalena Andersson(S) uttala sig angående satsningen. Hon säger att det är viktigast att jobba, där det finns flaskhalsar till exempel i Mälardalen, för det påverkar hela systemet. Självklart är det viktigt att det satsas pengar i Stockholmsregionen, men det känns ibland, som man glömmer bort Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.