Kommunfullmäktige!

Idag är det kommunfullmäktige och en lång dagordning, med många enkla frågor och interpellationer. Jag själv har en enkel fråga till personalutskottets ordförande Christer Lindvall (S), som handlar om sommarbemanningen inom äldreomsorgen.

När det gäller sommaren, så är det en jättestor utmaning för äldreomsorgen speciellt under semesterperioden. Att få in så många nya i verksamheter tillfälligt, som dessutom har den rätta kunskapen, kommer inte att bli lätt. Jag har också träffat många anhöriga som känner en stor oro. om det kommer att finnas kvalificerad personal i äldreomsorgen i sommar

Kommunen står också inför stora utmaningar de närmsta åren, med tanke på att det kommer att bli brist på personal närmsta åren. När det gäller kommunens personal, som jobbar inom vård o omsorg, så kommer också var tredje person sluta de närmsta åren.Det är även en stor omsättning bland personalen och det är också en stor intern omsättning. När det gäller stor personalomsättning, så är det också oerhört kostsamt för kommunen

Med tanke på dessa omständigheter, har jag oerhört svårt att se, att kommunen löser den kommande sommarbemanningen med kvalificerad personal.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.