Några tankar!

Den politiska kartan håller på att helt ritas om och vem trodde för några år sedan, att nästan var femte väljare skulle vara sverigedemokrat. Om sverigedemokraternas fortsätter att öka, så kommer det innebära en stor risk, att några etablerade partier får lämna riksdagen.

När det gäller Folkpartiet så lyfter vi inte i opinionsmätningarna och jag tror, att det är många liberaler som känner en stor oro. Nu tror jag de flesta väntar in landsmötet i höst och tror att det ska bli det stora lyftet för partiet. Självklart hoppas jag att landsmötet ska lyfta partiet, men jag känner ändå en stor oro. Sen är det ingen nyhet, att jag tycker att Folkpartiet måste ha, en ny röst som ska förmedla Folkpartiets heltäckande politik.

Självklart har vi lokalpolitiker ute i landet, också ett stort ansvar för att lyfta partiet. Men att något måste göras, och det snart, tror jag de flesta håller med mig om. Vi måste på ett tydligare sätt presentera vår politik och jag hoppas att landsmötet, blir det stora lyftet för partiet. När landsmötet är avklarat, så är det dags att sluta leden och lägga den interna diskussionen åt sidan. Då måste all kraft, läggas på att få ut vår politik till väljarna.

När det gäller vår politik så vill jag se en mera socialliberal inriktning. Eftersom jag i grunden är socialliberal, hoppas jag att den socialliberala politiken får större utrymme i Folkpartiet i framtiden.När det gäller Folkpartiet så har vi en har en stark historia i socialliberal politik och vem minns inte Bengt Westerberg som under 1985 års val gjorde en stor framgång för Folkpartiet med socialliberal politik på agendan.

Trots att läget är som det är nu, så tror jag ändå att det vänder för partiet. Vi har en bra politik och det gäller bara att synliggöra den för väljarna. Där har vi alla aktiva politiker ett stort ansvar och är det något Sverige behöver, så är det ett starkt liberalt parti.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.