Vi tar ekonomiskt ansvar!

Idag har vi i Alliansen presenterat, vårt alternativa förslag till budget för Umeå kommun år 2016. När det gäller Umeå kommun så står vi inför stora ekonomiska utmaningar då det gäller kommunen. Det är bara att konstatera, att det kostar att växa.

När det gäller Umeå som kommun, så får vi också ut mindre av våra verksamheter, än jämförbara kommuner. Genom att ta ut två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner, så har det satsats ca 460 miljoner kr mer varje år i kommunens verksamhet utöver de extra intäkter vi får från vattenkraften. Det har inte heller gett resultat av bättre kvalité och det är ett stort bekymmer.

När det gäller vår framtida personalförsörjning i kommunen, så känner jag också en stor oro. De närmsta åren kommer det att bli brist på personal och det är även en stor omsättning bland personalen och det är oerhört kostsamt för kommunen.

När det gäller vår gemensamma budget så är det en återhållsam budget och vi ger bland annat mindre ramökningar till de stora nämnderna. När det gäller investeringarna, så håller vi tillbaka, precis som (S).

Målsättning i vår alternativa budget, är att Umeå kommuns minusresultat för 2014, måste återbetalas så fort som möjligt. Jämfört med socialdemokraterna, så tar vi ett ekonomiskt ansvar och lossar inte på handbromsen, som de har gjort i sitt budgetförslag.

11391557_10153299462508150_8214446562529171224_n

 

En kommentar

  1. Gandalfdenvite

    ”Umeå kommuns minusresultat för 2014”, så Kulturhuvudstadsåret innebar alltså en kraftig förlust för Umeå kommun trots alla lögner om motsatsen, och den påstådda kulturdrivna tillväxten o dess arbetstillfällen/skatteintäkter var alltså även det enbart lögner?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.