Mer som tror på spöken, än på regeringens politik!

Igår var det vårens sista partiledardebatt i riksdagen och som vanligt gjorde Jan Björklund (FP) en bra insats. Hans uttalande om, att det är fler som tror på spöken i Sverige än som tror på regeringens politik, var lysande.När det gäller Stefan Löfven (S), så gjorde han som vanligt en blek insats. Han har en stor uppförsbacke och det visar även opinionssiffrorna. Men om man sviker sina vallöften, så får man räkna med att förtroendet sjunker.

Mest pinsam igår var Åsa Romson (MP), som vägrade att ta Jimmie Åkesson (SD) i handen efter deras replikskifte. En vice statsminister som inte respekterar en partiledare, för ett demokratiskt valt parti i riksdagen är pinsamt. Tidigare har hon också i en partiledardebatt, jämfört flyktingkatastroferna på Medelhavet med Auschwitz Man borde kunna begära mer av en vice statsminister.

Det har varit ett turbulent år i politiken och året är bara halvvägs. Nästa vecka röstar också riksdagen om vårbudgeten. Men där är utgången tyvärr klar, med tanke på decemberöverenskommelsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.