Tragisk Häxjakt

Att göra billiga politiska poäng på våldsbrott som händer i Sverige, börjar tyvärr bli vanligt. Björn Söders (SD) facebookinlägg om morden på IKEA i Västerås, är ett typiskt exempel. Man får heller aldrig glömma, att Sverigedemokraterna är ett parti, som har sina rötter i främlingsfientlighet och rasism.

Det också tyvärr blivit ett drev på sociala medier, kring uppmärksammade våldsbrott, om det är någon med invandrarbakgrund som är inblandad. Så fort det är någon med invandrarbakgrund eller ickevit svensk medborgare som begår ett brott, så blir det en häxjakt på sociala medier, som tex flashback och facebook.

Det här drevet och häxjakten för mina tankar tillbaka historiskt och tyvärr är det tragiskt att många, inte har lärt sig, vad som har hänt historiskt i världen.

10 kommentarer

  1. roger

    Har vi hört något fördömmande från regeringens sida om detta mördande . Men nu var det ju bara 2 etniska svenskar som blev mördade. Men så fort zigenare eller muslimer utsätts för något brott så är Alla politiker ute och talar om hur djävla rasistiska vi svenskar är. Finns det några med större dubbelmoral än våra idioter i regeringen . Plus vänsterpatrasket. Stefan Löfven är ett stort djävla skämt som stadsminister!

  2. TP

    Blir du aldrig less på sprida lögner om SD-S bakgrund, svenska folket har genomskådat era osanningar för länge sen. Väljarna är less på politiker som värnar om alla andra människor i världen, utom de som röstat på dom och betalar deras för höga löner. Fler och fler förstår att massinvandringen kommer att knäcka Sverige på många sätt. Men politikerna kommer ju inte att drabbas, de har ju försett sig med höga löner och pensioner. Ni pratar också så fantastiskt väl om mångkulturen, så flytta då till Malmö, Göteborg eller Södertälje. Då slipper ni ju rasistiska, inskränkta och främlings fientliga svenskar, och får bo där i harmoni med folk från hela världen.

  3. Stefan

    JAg är inte SDare. Våldsamma brott ökar ju hur minskar vi dem? Tänker int epå denna händelse men vi har dagligen våldsamma brott i Sverige.

  4. "Dosan"

    Om vi nu ska se till fakta så är det ju så att Alliansen som ni folkpartister är med i är direkt ansvariga för att ha lagt grogrunden för att SD kunnat växa så rekordartat.

    Det var ni som förstörde Sverige och skapade den otryggheten och småaktigheten som gör att folket nu söker sig till rasism och xenofobi.

    Men jag antar att som vanligt tänker ni borgare inte se uppenbara saker utan skylla ifrån er på saker ni inte förstår?

    • TP

      Jag tror att fler och fler svenskar är mera intresserade av hur framtiden för Sverige ska se ut än SD -s bakgrund. Ni i 7- klövern har i debatter, bloggar i valtal tjatat om SD -s bakgrund, och ni förlorar ändå väljare hela tiden. I dag var det dags igen, tror du inte alla i Sverige har hört samma floskler minst 15 gånger. Tänk om ett ishockeylag som förlorar hela tiden skulle skylla på att det är fel på motståndarna, inte att egna laget är dåligt. Så ’tänker’ ni i Folkpartiet. Sluta gnäll på SD och ta fram en egen politik som attraherar väljarna, så kanske ni kan överleva som parti.

    • Bergis

      Peder! Jag tycker det är fegt av dig att gömma dig bakom extremorganisationer som Expo.Hade du inte något eget svar till Dosan?

  5. gerd

    De senaste dagarna har jag hört och sett makthavare och PK journalister förminska offren, deras anhöriga, vänner och arbetskamrater genom att kalla morden för ”incidenterna i Eskilstuna”. Man tappar fotfästet, vart är Sverige på väg? Nu är det synd om mördaren, han hade redan uppehållstillstånd i Italien och kan därför inte få det i Sverige också. Beslutet om utvisning till Italien fick han den 21 juli och detta skulle verkställas omgående. Vad gör denna person på Ikea den 10 augusti? Jo han tar sig friheten att mörda två personer, mitt i livet på ett fasansfullt sätt. Sätt honom på en liten gummiflotte tillsammans med myndighetspersoner inom migrationsverket och polisen som inte gjort sitt jobb. Gärna ute på stormande hav. Allmänheten/det sovande folket har äntligen vaknat.

  6. Eva

    Det tragiska i denna saken är att två oskyldiga människor på handlartur på IKEA blir regelrätt henrättat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.