Oroväckande!

Idag har det kommit en opinionsmätning av YouGov och det känns oroväckande. Trots att det är lång tid till valet, så måste varningsklockorna ringa högt. Sen är det bara att konstatera att de stora frågorna bland väljarna, just nu är de om flyktingar och invandringen. Jag tror också att de senaste diskussioner kring vissa kriminalfall har haft en inverkan på opinionsmätningen.

Nu är det viktigt att alla partier, tar det här på allvar. För det som behövs är en nyanserad debatt om integrationen, som både visar problem och fördelar.

När det gäller Folkpartiets resultat i olika mätningar, verkar vi ligga konstant kring fyra procentsstrecket och det känns inte bra. Jag tycker att vi har en bra politik i dagsläget, men det gäller att få ut vårt budskap till väljarna. Sen tror jag att den stora vändningen för partiet, blir vårt landsmöte i höst. 

 

 

8 kommentarer

  1. Herman

    Grejen är att folk slutat med att mörka att dom sympatiserar med SD
    Svenska skattebetalare är less på att
    . åka omkring på en järnväg som är livsfarlig men där trafikverket säger att det är säkert
    som uttalas av personer som inte har det minsta koll.
    Motiveringen är att det inte finns pengar samtidigt får vi höra att vi är en av världens rikaste länder.
    Vi prioriterar att hjälpa andra och det skall vi göra men inte på bekostnad av att vi riskerar livet
    på våra medborgare som åker tåg en allvarlig olycka kommer att hända inte om utan när.

    Nu börjar alla partier att fatta att en begränsning av flyktingmottagandet är akut.
    Ni har målat in er i ett hörn därför att samtliga övriga partier utom SD har fattat att detta inte håller.
    Ni tillsammans har ägnat er åt att på alla sätt försöka hålla SD utanför och det har ni gjort med
    alla typer av odemokratiska åtgärder.
    Tror ni att väljarna är dumma vi gillar inte de metoder ni använder för nu måste ju alla övriga partier
    också tituleras rasister när ni börjar tala om begränsningar av invandring och förbud för tiggeri.
    Men det är klart Tomas Bodström som förvisso är sosse vill ju tydligen ordna ett yrkesbevis för tiggare man tror att man hör fel.
    Så istället för att lägga all energi på att motarbeta SD skulle ni lägga energi på eran egen politik.

  2. Bergis

    Ni kommer inte att ha en chans att komma igen så länge ni inte gör något åt migrationspolitiken. Järnvägen ruttnar sönder och våra sjuksyrror flyr till Norge. Väljarna vill inte ha massinvandring för sina skattepengar.

  3. TP

    Hur kan det vara oroväckande att fler och fler sträcker på ryggen och frigör sig från politikers och medias åsiktsförtryck. Vi lever fortfarande i en demokrati och har vår rätt att rösta på SD, utan att bli kallade för olika tillmälen av media och andra partier. Och du skriver att om Folkpartiet kommer ut med sin politik kommer ni att få fler väljare. Jag tror tvärt om, ju fler som känner till er politik desto färre väljare får ni.

  4. För sent

    Det är för sent, ni har redan låtit den okontrollerade massinvasionen från tredje världen gå för långt.
    Du får ställa dig med mössan i hand och fråga snällt, om du får bli medlem i SD, när ditt parti åker ur riksdagen.
    Eller så får du skaffa dig ett riktigt jobb.

  5. Joachim

    Vet ni kommunpolitiker varför både Sverige och Tyskland egentligen väljer att öka på sina statsskulder och satsar på ökad mottagning av flyktingar till priset av samhällsförfall?

  6. Olle

    Det är bra ,ta tag i detta nu !!
    Är inte emot invandringen MEN det stora problemet är väl att inte politikerskaran tar detta på allvar .
    Det är lätt att säga att vi ska ta emot flyktingar och sen stoppa huvudet i sanden och tro att allt löser sig.
    Vi lever i en demokrati och när inte politiker lyssnar på ”folket” kommer vi in i en allvarlig spiral som yttrycker sig i ett massivt motstånd.
    Politikerna stå och slår sig för bröstet och säger sig ha en plan för deras boende och att skaffa jobb, detta är bara skitsnack.
    Dagens regering tycks tro att jobben skapas på arbetsförmedlingen och av politiker, hör aldrig nåt hur våra företag ska utvecklas.

  7. Sven-I

    “Vi behöver en mer nyanserad debatt om integrationen” skriver du. Så klädsamt. Vi är många som efterlyst en sådan i ett par decennier. Var har du varit under tiden, på hockeybanan, eller?”
    I en artikel i Expressen den 17 augusti skriver Jonas Andersson, ungdomspedagog/behandlingsassistent med 12 års erfarenhet från arbete med gruppen ensamkommande flyktingbarn en del som kan vara intressant. Han tar bl.a. upp de pågående krigen i Mellanöstern och de hemskheter som begås där. “Det jag dock inte känner igen är den direkta kopplingen mellan detta hemska och alla de ungdomar som söker sig till Sverige. Det kommer ungdomar från den typen av förhållanden och med liknande erfarenheter men de är definitivt inte representativa för hela gruppen.
    De flesta ungdomar kommer inte från krigszoner, de flesta kommer från tämligen normala förhållanden även om det inte alltid är svensk standard. De är vanliga ungdomar med samma hopp och drömmar som andra jämnåriga.”
    Hur nyanserat skildras detta i TV t.ex. Oftast illustrerat med en säng med tillhörande nallebjörn.
    En nyanserad debatt på den punken vore väl att diskutera vilka som kommer, vilken ålder det rör sig om, och vilket faktiskt flyktbehov som finns.
    I en annan artikel för ett par år sedan läste jag om en satsning som H&M skulle göra i Bangladesh. Där skulle H&M satsa 50 miljoner kronor för att hjälpa ungdomar Med den satsningen beräknades 40 000 ungdomar mellan 3 – 14 år få en utbildning som skulle hindra dem från att behöva bli barnarbetare. Vad får vi för motsvarande satsning i Sverige? Jo, ett års utbildning för ca 35 – 50 ensamkommande, och, som Jonas skriver ovan, i många fall kommer från förhållanden på materiell basis inte så olik den svenska, men med en önskan att bo i väst. Plus, naturligtvis, att vi får några entreprenörer som på kort tid bygger upp mångmiljonförmögenheter. Obs! Jag lägger inga värderingar i ovanstående, jag bara refererar.
    Jag skulle kunna ta egna exempel på konstigheter på andra områden i samhället, åldringsvården t.ex. Men det skulle kanske bli lite mycket om du plötsligt ska debattera nyanserat på flera områden. Jag ser att du ser fram emot landsmötet, och om du vill ha några större framgångar där, är det nog bäst att ligga lite lågt vad det gäller den nyanserade debatten. Pk-linjen och floskeltombolan är nog inte uträknade som politiska krafter ännu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.