Deras syn på den humanitära katastrof som sker är skrämmande!

Trots situationen med den pågående flyktingkatastrofen, så finns det tyvärr många som beklagar sig över alla så kallade snyftreportage. Inte överraskande så kommer det från ledande SD-politiker. Deras syn på den humanitära katastrof som sker är skrämmande. Men samtidigt är det bra att man visar sitt rätta jag. Även på min blogg kan man läsa skrämmande kommentarer.

Som jag skrivit tidigare så måste alla länder i EU ta sitt ansvar och därför är jag extra glad att Folkpartiets partistyrelse, föreslår att Sverige bör öka antalet kvotflyktingar från 1900 till 4000-5000. Sen är det också otroligt glädjande att se allt engagemang i Sverige för att hjälpa till i flyktingkatastrofen.

9 kommentarer

  1. Bergis

    Ja men mitt i all den hybris som nu uppstått kommer en morgondag. Jag har förstått att vissa nu tycker att det är ”Europas” (eller till och med ”Sveriges”) fel att Alans pappa valde båtvägen till Grekland från Turkiet tillsammans med sin son. Varför kunde de inte ta flyget direkt till Arlanda?

    Populism” är att utan tanke på konsekvenserna utlova permanenta uppehållstillstånd åt alla som överlever resan hit, vältra över ansvaret på kommunerna vars politiker sliter sitt hår och skylla dödsfallen på meningsmotståndare. Det ger godhetsstämpel och pluspoäng i vida kretsar.

  2. Bergis

    Faktum är att de syrier m.fl. som kommer till Sverige först måste passera ett stort antal länder där det är säkert, men där välfärden är minst utbyggd. Många som kommer till Sverige har dessutom bott i säkerhet i syriska grannländer eller andra länder till en början, men lockas sedan av landsmännens eller smugglarnas reklam om paradisvälfärdsstaten Sverige.

    • Louise

      Ja tur vi är många som har empati och medkänsla för det som händer…många fler än dom få procenten som finns i samhället. Tacksam för mina föräldrar som lärde mig empati och medkänsla för alla människor som lider. Dom är borta idag men jag har fört över det på mina barn…och dom har redan fört över det till sina små barn. Hur svårt kan det vara?!

  3. Bergis

    ”Det Sverige behöver nu är en stark regering och det har vi verkligen inte i dagsläget. Det är decemberöverenskommelsen ett bevis på och den tycker jag att Folkpartiet ska lämna.”

    Du måste sluta hyckla nu Peder. Bestämma dig för vad du vill. Vi har horder av ekonomiska flyktingar som knackar på vår dörr tack vare Sverige och Tysklands signalpolitik.

  4. Bergis

    I dagarna kablades bilder ut i massmedia på Aylan, en treårig pojke som drunknat under ett försök att ta sig över till Europa från Turkiet. Bilderna på den lille pojken används cyniskt i ett propagandakrig för den politik som bär det faktiska ansvaret för pojkens död. Ingen kan stå oberörd inför dessa bilder. Jag har själv barn i den åldern och vill inte ens försöka att tänka mig in i hans föräldrars situation. Det är lätt att låta känslorna ta överhanden och låta dem styra våra tankegångar och det är precis det b.la svenskfientliga Expressen vill när de i rubriken till de hemska bilderna på skriver ”Europa räddade inte Aylan, 3″. De har förstås rätt, om man med Europa menar den av Bonnierkoncernen fastslagna politiska korrektheten. För låt oss vara väldigt tydliga på den här punkten: Det enda vi i Europa ska känna skuld över är att vi inte för länge sedan har krossat den vidriga politiska korrektheten och dagens cyniska folkfientliga politik.
    Det är den som;

    • Bombat sönder Libyen och kastat in landet i ett flera år långt inbördeskrig där IS tagit makten över delar av landet.

    • Sponsrat rebellerna (och i förlängningen IS) i inbördeskriget i Syrien, vilket destabiliserat hela regionen och fått miljontals människor på flykt.

    • Indirekt (genom invasionen av Irak och stödet till rebellerna i Syrien) hjälpt till att upprätta IS-kalifatet.

    • Helt ignorerat våra kristna bröder och systrars situation i Mellanöstern under många, många år.

    • Genom b.la Sveriges och Tysklands signalpolitik fått hundratusentals människor att desperat anlita flyktingsmugglare för att illegalt ta sig till EU för att få parmanent uppehållstillstånd (PUT) och möjlighet till livslång försörjning.

    Det finns inga enkla lösningar på flyktingkatastrofen, men för att fler inte ska drabbas av Aylans öde bör Europa ta sitt verkliga ansvar:

    • Ge militärt stöd till den legitima ledaren över Syrien, president Al-Assad, så att inbördeskriget får ett snabbt slut.

    • Avvisa konsekvent samtliga flyktingbåtar som närmar sig Europa, precis som Australien gör.

    • Öka det humanitära biståndet på plats.

    Låt oss be för Aylan, hans familj och alla andra flyktingar som cyniskt utnyttjas av det system som har skapat den helvetiska situationen i Syrien och Libyen.

  5. Vi behöver mer flyktingar!!!!

    Det som inte många fattar ( särskilt inte Bergis ) är att flyktingarna och dess kostnader räddar den svenska överskuldsatta och helt avstannade ekonomin som är helt beroende av ökad konsumtion och ökad skuldsättning. Att Sveriges befolkning blir allt fattigare och att välfärden faller ihop är något vi får lära oss leva med så länge vi tillåter våra politiker ge privata banker rätten att skapa det allmänna betalningsmedlet.

    Alltså alla människor med större lån på tex hus och lägenhet och som vill fortsätta ha låga räntor och leva över sina tillgångar bör tänka sig för innan man säger nej till ökad flyktingmottagning.

  6. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Det är tur att det finns många fler som visar medmänsklighet än tvärtom. Jag tror att de flesta vill stanna i sina hemländer, men vem vill vara där när det faller bomber hela tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.