Partiledardebatten!

Igår var det partiledardebatt på SVT och det märks att det är ett rörigt i svensk politik just nu. Jan Björklund var som vanligt otroligt bra i debatten och fick även i en undersökning av Demoskop högsta betyg av partiledarna.

Det som präglade debatten, var att det söktes stöd över blockgränserna och det tycker jag är helt rätt väg att gå. Nu är decemberöverenskommelsen också borta och det öppnar upp för en mera levande politik och det märktes i gårdagens debatt. En som var ovanligt blek var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och det är bara konstatera att decemberöverenskommelsens död och den flyktingsituationen som råder inte gynnar SD. Nu framstår man inte längre som det enda oppositionspartiet och det gynnar verkligen inte partiet. Jag tror också att vi kommer få se en stor, tillbakagång i opinionsmätningarna när det gäller SD. Den stora förloraren i debatten var miljöpartiet och Gustaf Fridolin och det är bara konstatera att partiet inte har lyckats i regeringsställning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.