Vilken färdriktning kommer det bli?

Idag börjar Folkpartiets landsmöte och det kommer att bli intressant att se vilken färdriktning partiet kommer att ta. Som jag har skrivit tidigare, så hoppas jag på en mera socialliberal inriktning i partiet. När det gäller bytet av partinamnet till Liberalerna, så är det ingen stor fråga för mig, det som är viktigt är vår politiks innehåll.

Det som var intressant med Björklunds inledningstal, var att han är beredd att förhandla med regeringen om partiets skattereform, även om inget annat borgerligt parti ställer upp.

Själv är jag ombud på landsmötet, men kunde tyvärr inte närvara idag på grund av en begravning. Men imorgon kommer jag att närvara och jag ser verkligen fram emot morgondagen och alla förhandlingspass.

En kommentar

 1. fd moderat

  Hej,
  vad är det för fel med att vara enbart Liberal !
  Marknadsliberal, socialliberal, högerliberal, vänsterliberal finns det fler ?
  Har verkligen FP, som ett mycket litet parti råd med exkluderingar, som du förespråkar. Hur detaljerad ska politiken bli, tumskruvarna dras åt ? Nej, låt Frisinnet flöda, låt den enskilde väljaren ta ställning i personval, utan att partiet i detalj förespråkar viss absolut linje. Mer socialliberalhållning, jo jag tackar, hur många pappamånader finns mer än 12 ? Mer hållningslös hållning finns knappt, bättre om du säger ”jag är vänster” ! Vad förespråkar du själv, du sitter och väntar på att något bestäms, så du kan gå hem och säga…så blev det!
  Skillnaderna inom svensk politik är små i kristider visar det sig(Även annars också med DÖ); alla vill minska invandringen tex, även om det tar emot på vissa hålla att erkänna fundamentala missbedömningar. Så, varför uppträda som om ideologin står på spel ?
  Att vara socialliberal innebär att man vill vara vän med alla, men ingen vill vara vän med mig. Orsaken finns i resonemanget ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.