Nytt år och nya möjligheter! Tyvärr också nya skattehöjningar

Det har varit skönt med julledighet och batterierna känns fulladdade! Har också släppt bloggen under ledigheten. Men nu ska det bli skönt att komma igång med politiken och bloggandet igen. Möteskalender ser full ut fram till sommaren och så ska det också vara.

Ett nytt år innebär också förändringar när det gäller skatter. Löfvens (S) julklapp till svenska folket blir bland annat, att subventionsgraden vid köp av ROT-tjänster sänks från 50 till 30 procent. Rutavdraget försämras också.

Den julklapp som drabbar oss mest i Norrland är att det blir en skattehöjning på drivmedel. Bensinen blir 48 öre dyrare per liter och för diesel blir det 53 öre. Ännu ett vallöfte som socialdemokraterna sviker och där nuvarande finansminister Magdalena Andersson uttalade sig före valet om att ”Det är jättedyrt att tanka bensin som det är och vi ser inget behov av att höja bensinskatten

Den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjd bensiskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi också av naturliga skäl, inte tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. För många Norrlänningar kan det få stora konsekvenser, när nu bensinskatten höjs. I Norrland är vi också beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och en höjd skatt på diesel och bensin slår oerhört hårt på transportkostnaderna.

Magdalena Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.