Skattechock

Enligt en statlig utredning så hotas glesbygden av en skattechock. I utredningen säger man att kommuner måste slås samman annars hotar chockhöjningar av skatterna.

Att många kommuner står inför stora utmaningar och har det ekonomiskt jobbigt är ingen nyhet. Om man ser till länet så minskar befolkningen i många kommuner och det är även svårt att rekrytera arbetskraft, med de kompetenser man behöver. Personligen tror jag att kommunsammanslagningar är ett måste i länet och därmed skulle den kommunala servicen också bli bättre i de kommuner som slås ihop.

Sen kan jag hålla med om att glesbygdspolitiken har varit dålig under en lång tid oavsett regering. Höjningen av bensinskatten är ett exempel på dålig glesbygdspolitik. Det är väl heller ingen överraskning att den grupp i samhället som kommer att påverkas mest av höjd bensiskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden.

Sen borde också staten utlokalisera sina myndigheter till mindre orter. När man inrättar nya myndigheter borde de förläggas utanför Stockholm och dyra hyreskostnader. Om man ser till de sista åren, så har majoriteten av alla myndigheter också förlagts i Stockholm. Allt behöver inte ligga i storstäderna och Stockholm.

Att förlägga nya myndigheter i Norrland, borde inte heller vara några problem med dagens teknik.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/skattechock-hotar-glesbygden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.