Det bästa för majoriteten är att oppositionen är tyst!

Idag är det kommunfullmäktige och det är en ovanligt lång dagordning med många enkla frågor och interpellationer. Jag vet att det finns synpunkter från vissa socialdemokrater, att det är för många enkla frågor och interpellationer. Jag förstår att de tycker det, för det bästa för majoriteten är att oppositionen är tyst.  För mig heter det också demokrati och jag tycker det är viktigt att vi har ett fullmäktige med många livliga debatter.

När det gäller dagordning i dag så finns det två intressanta interpellationer från Anders Ågren i Moderaterna. Den ena handlar om att Umeå saknar mark till företag som vill etablera sig i Umeå. Jag har också fått signaler från företag som jag besökt att det saknas tillgång till mark Ska nu Umeå fortsätta och växa, så måste vi ta det på allvar att det saknas mark att erbjuda till företag som vill etablera sig i Umeå. Sen får vi inte heller glömma bort att det finns många befintliga företag i Umeå, som efterlyser mark att bygga på

Den andra interpellationen handlar om bostadsbyggandet och när det gäller bristen på bostäder, så är det ett stort hot mot Umeås tillväxt och den sanna verkligheten är att Umeå inte når upp till sina mål för bostadsbyggandet. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad och få en befolkningstillväxt behövs fler bostäder och då allra helst hyresrätter och då måste också nyproduktionen av hyresrätter öka

Det ska nämnas att Socialdemokraterna nyligen har lagt fram ett förslag, om att bostadsbyggandet ska öka och självklart stöddes förslaget från oss i Liberalerna. Men att sälja ut delar av AB Bostaden, vill man tyvärr inte. När det gäller AB Bostaden skulle man behöva sälja delar av sitt bestånd för att finansera nyproduktionen och därmed bli en strategisk aktör för byggandet av nya hyresrätter.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.