Föreningslivet måste få ökat stöd!

Har en fullbokad kalender, men när jag har en öppning försöker jag ofta gå och se på idrott. Igår var jag och såg innebandymatchen mellan IKSU och Dalen och det var en otroligt bra match. IKSU vann med hela 9-0 och i dagsläget så måste man vara favoriter till SM-guldet.

Umeå kallas för innebandyns Mecka och det förstår jag. Innebandyn har gjort en fantastisk resa i Umeå och det beror på att det finns så otroligt många duktiga föreningar ledare, tränare och ideella krafter kring lagen.

Från Liberalernas sida så tycker vi att det är viktigt att stödja föreningslivet. Det är mycket viktigt med ett fungerande föreningsliv, eftersom det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande. I Umeå finns idag ca 800 föreningar av olika slag och en stor del av dessa är ungdomsidrottsföreningar.

När det gäller Föreningslivet i Umeå kommun så får man stöd, i form av både kontant föreningsstöd och tillgång till idrottsanläggningar. Därför är det viktigt att vi i kommunen tänker långsiktigt och inser att idrottstödet inte är en kostnad utan en investering för framtiden. En höjning av det lokala aktivitetsstödet skulle vara en bra lösning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.