Steg i fel riktning!

Idag på KSAU bifölls socialdemokraternas förslag gällande finansering av ett härbärge i Umeå. Det är en otrolig vändning av socialdemokraterna i frågan. Det ska nämnas att Liberalerna och Moderaterna yrkade avslag på förslaget.

Som jag skrev i min tidigare blogg, tänker jag inte vara med och bygga upp kåkstäder i Sverige. Ska det göras insatser så ska det ske i Rumänien och därför har vi från Liberalernas också lämnat in en motion till Umeå kommunfullmäktige som rör utsatta EU-medborgare och att man ska utveckla ett formaliserat samarbete på plats i Rumänien.

Jag tror också att med ett sådant här beslut, att det finns en stor risk att vi permanentar ett utanförskap. Ett sådant här förslag kan också innebära att fler kommer hit och hamnar i misär. Sen tycker jag också att lagen ska vara lika för alla och där ligger ansvaret hos polisen.

http://www.vk.se/1629825/harbarge-for-tiggare-far-stod

 

 

3 kommentarer

  1. Umebo

    Så fruktansvärt idiotiskt och ansvarslöst mot Umeås skattebetalare av S, V och MP! Bara detta att: Av de ca 70 romska barnen – i hela Sverige – befinner sig hälften redan nu i Umeå! S, V och MP har just inbjudit ännu fler tiggare med barn att resa hit. För denna satsning vill de naturligtvis inte missa när ryktet spridit sig. Jag är chockad!!!

  2. Stjälp snarare än hjälp

    Det här skrev jag i VK på Ingvar Näslunds inlägg vad gäller hjälp till barnen…..
    Du har rätt i sak Ingvar…vi måste stötta dom rumänska barnen. Men gör vi verkligen det när vi fortsätter att stötta deras föräldrars tiggeri?! Dom här barnen föds ju in i tiggeriet som deras föräldrar gjort under många generationer. Varför gör ni inte en insamling (som Allehanda i Övik gjorde) tillsammans med kyrkan och Hoppets Stjärna. Därefter, åka ner till Rumänien, lär dessa människor hur dom på bästa sätt kan täta och fixa sina boenden. Se till att barnen blir inskrivna i skola och framförallt försöka få föräldrarna att arbeta. Ett exempel på att dom inte är så pigg på att arbeta finns i Övik…där en thaikvinna ordnade med bär-verktyg och ville anställa dom. Hur många var det som nappade? INGEN…förutom bulgarer och det är skrämmande. Som sagt, självklart ska vi stötta dom romska barnen…men gör vi det på rätt sätt?! Det finns EN mycket seriös organisation…och det är Hoppets Stjärna. Jag tycker ni ska få till ett samarbete med dom…som verkligen jobbar med dessa problem på plats och vet var hjälpen ska sättas in…”
    Det är skrämmande…att använda barnen i detta, samtidigt som vi tillåter deras föräldrar att fortsätta tiggeriet. Hur kan man vara så dum…det enda detta genererar är att vi tillåter dessa barn att fortsätta växa in i tiggeriet som deras föräldrar gjort under många generationer. Skamligt!!!

  3. Gerd

    Adjö socialdemokrater! Nog märks det att Holmlund inte styr S längre. Nu känns det mycket vilset för en f d socialdemokrat. Vad säger man om dessa lealösa S företrädare som låter miljömuppar och tokvänstern styra över besluten. När dessutom kyrkliga företrädare med sitt agerande uppviglar till lagbrott så undrar man vart samhället är på väg. Hur kan man hänvisa till ”barnperspektiv” när dessa olagliga tiggare lämnar (om man ska tro på vad de skriver på sina skyltar) 8-9 barn hemma för att åka till Sverige? Vem ser till att de får gå i skolan som liksom i Sverige är obligatorisk.
    Tekniska nämnden är avlövad på resurser. Hela Tomtebo är snart mörklagt och plogningen är mycket bristfällig och bristen kommer snart att förorsaka svåra olyckor. Socialtjänsten liksom skolverksamheten saknar resurser och sjukskrivningarna ökar bland dessa grupper. Pengarna man nu lägger på olagliga tiggare räcker inte att fylla dessa hål men man ska inte underskatta den mentala biten. Om jag ”går på knäna” så känns det inte bra när det politiska etablissemanget hellre satsar resurser på tiggare än på mig som skattebetalare. Sen kan man ju undra om dessa politiker någonsin har kontakt med stadens affärsinnehavare och hört deras farhågor över hur Umeå har förändrats de senaste åren. Polisen, ja vad gör de numera. Dags att få ändan ur vagn kanske? Utländska studenter som inte klarar sina tentor (poäng) måste lämna Sverige efter 3 månader. I ett rättssamhälle ska alla vara lika inför lagen. Det finns ju uppenbar risk att många tycker att de måste ta lagen i egna händer när rättsamhället sviker och då är vi mycket illa ute.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.