Det måste bli verkstad!

Jag vill ha verkstad när det gäller byggandet! Det kallar Hans Lindberg(S) populistiskt! Man kan undra vem som egentligen är populistisk. Det går inte bara att lova som Hans gör, det måste också hända något. Man kan tex undra varför han skjuter upp byggandet på ön och nekar till att sälja ut delar av Bostaden.

När det gäller bristen på bostäder, så är det också ett stort hot mot Umeås tillväxt och den sanna verkligheten är att Umeå inte når upp till sina mål för bostadsbyggandet. Om vi ska förbli Norrlands huvudstad och få en befolkningstillväxt behövs fler bostäder och då allra helst hyresrätter och då måste också nyproduktionen av hyresrätter öka

Varför det byggs för få hyresrätter är inte bra och det känns inte heller bra när Bostaden, i VK kritiserar den kommunala byråkratin för de långa handläggningstiderna. Man hävdar även att det skulle kunna byggas betydligt mer i kommunen om processtiderna var kortare.

Sen måste Bostaden också vara en motor för bostadsbyggandet, men man skulle behöva sälja delar av sitt bestånd för att finansera nyproduktionen och därmed bli en strategisk aktör för byggandet av nya hyresrätter. Något som socialdemokraterna tyvärr avvisar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.