Ingen överraskning!

Det är ingen överraskning att  Integration och invandring rankas som den överlägset viktigaste samhällsfrågan i Sverige. I DN/Ipsos senast mätning pekar väljarna ut det som sina viktigaste frågor. Jag tror också att det kommer att vara den viktigaste frågan när vi går in i valrörelsen på allvar.

Jag har många gånger fått frågan hur man kan förbättra integrationen. Där anser jag att språket är en nyckelfråga. Grundläggande kunskaper i Svenska, är en viktig förutsättning, för att komma ut på arbetsmarknaden. Genom att kunna det Svenska språket skapar man också möjligheter att komma in på arbetsmarknaden fortare. Det är även en viktig demokratisk fråga att man ges möjligheten, att följa med i samhällsdebatten och kunna följa politiska partier i deras debatter. Sen är också egen försörjning och kunskaper om vårt samhälle otroligt viktigt. Vi behöver också en nyanserad debatt om integrationen och migration som både visar problem och fördelar.

Den flyktingsituation som har hänt är också extraordinär och det har inte varit en lätt situation. Sen tror jag att det är viktigt, att det samarbetas mera över blockgränserna.

 

 

En kommentar

  1. Gandalfdenvite

    Hej!
    Jag vill bara berätta att jag nu har lyckats bli blockerad från Sverigedemokraternas rasistiska hemsida Avpixlat, vilket visar hur extremt farligt parti Sverigedemokrater är när yttrandefriheten begränsas och Sd förbjuder fakta! Ifall jag inte kunnat vara anonym så hade nog även jag nu varit utsatt för dödshot… från Sd-anhängare!
    De inlägg som jag blockerades för att ha skrivit är följande FAKTA:

    ”Sd ÄR ett rasistiskt parti som grundades av NAZISTER, och dagens Partiledare, Åkesson, lockades av partiets nazistiska/rasistiska ideologi då Sd hade en ”föredetta” NAZIST som PARTILEDARE i början av 90-talet! https://www.youtube.com/watch?…”Järnrörs-Kent” som ännu inte petats ur Sd och fortfarande sitter i Riksdagen, visar vilken typ av människor som IDAG leder Sd! https://www.youtube.com/watch?…
    Sd vill avskaffa mångkulturen, toleransen för varandras olikheter, precis som mångkulturen avskaffats i Saudiarabien och i ”Islamiska Staten” och i Nordkorea, så INGEN kan med gott samvete rösta på uppenbart rasistiska/nazistiska Sd!”

    ”De nyanlända muslimerna bor och lever ju även de som svenskar i Sverige, precis som judar o Samer o Kristna och Hammarbysupportrar och…! En muslim eller jude eller Same…, är exakt lika mycket svensk som en kristen eller Sverigedemokrat…! Det är inte religionen eller var man är född eller vilka kulturella högtider man firar som avgör ifall man är svensk! Det är många infödda svenskar, vars släkt levt i Sverige i årtusenden, som konverterat till Islam…, ska de därmed anses inte längre vara svenskar? Den svenska religionen är väl Asatron, så även de som bytt till den Kristna kulturen bör väl enligt Sd inte anses vara äkta svenskar?”

    Jag skäms över att Sverige röstat in ett Nazistiskt parti i Riksdagen!

    Mvh Gandalfdenvite

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.