Gång på gång skjuts det upp!

Idag har jag lämnat in en interpellation som har rubriken blir det någon ny idrottshall på Teg till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)

När det gäller Tegsborna så har man väntat länge på en ny idrottshall vid Tegs centralskola. Behovet har varit akut under en lång tid och det finns också färdiga ritningar. Trots det akuta läget under många år, så har bygget skjutits upp gång på gång av majoriteten

Här kommer interpellationen i sin helhet!

Blir det någon ny idrottshall på Teg?

Om man ser till Teg så är det en stadsdel med över 12 500 innevånare, som delas av ett krondike i form av den gamla E4:an. Sen E4:an kom på 70-talet har det inte hänt så mycket på Teg. Teg är en stadsdel som har stora möjligheter att utvecklas.

Tidigare har vi från Liberalerna också lämnat in en motion som hade rubriken Teg den bortglömda stadsdelen. Motionen handlade om Tegs stadsdel har blivit bortglömd under många år och där Tegs centrum var ett lysande exempel på att inget har hänt.

När det gäller Teg så är det en av kommunens största stadsdelar och det är en stadsdel med en bred idrottsrörelse. Det ska också nämnas att Teg är den enda stadsdelen som inte har en fullstor konstgräsplan för fotboll.

Något som Tegsborna också har väntat länge på, så är det en ny idrottshall vid Tegs centralskola. Behovet har varit akut under en lång tid och det finns också färdiga ritningar. Trots det akuta läget under många år, så har bygget skjutits upp gång på gång av majoriteten.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S) följande:

1, Varför skjuts byggandet upp av en ny idrottshall på Teg, trots det akuta läget?

2. Vad är ditt besked till dem som väntar på en ny idrottshall på Teg??

Umeå 2016-03-02

Peder Westerberg Gruppledare Liberalerna Umeå

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.