Public service har ett ansvar!

I dagarna kom ett negativt besked till damallsvenska fotbollsföreningarna: Som det ser ut nu så kommer man inte att få TV – pengar. Det är ett hårt slag för lagen i ligan som redan brottas med en tuff ekonomisk situation.

Tyvärr hamnar många damidrotter i skymundan jämfört med herridrotten. Ett argument brukar vara, att ingen är intresserad av damidrott, men där tror jag många har fel. Det finns ett stort intresse och gör man bra sändningar och marknadsför de, så får man ett stort intresse.

Sen har även media en betydelsefull roll när det gäller att lyfta fram damidrotten. Västerbottenskuriren och Västerbottens Folkblad ska ha en eloge för deras arbete när det gäller att lyfta fram damidrotten.

När det gäller public service så är man otroligt dåliga på att lyfta fram damidrott. Public service har ett ansvar att behandla alla lika och det gör man inte mellan damidrott och herridrott.

Det kommer också att bli oerhört intressant och se hur mycket public service kommer att sända kring dambasketen och daminnebandys slutspel. Om man ser till förra säsongen när IKSU i innebandy och Udominate i dambasket, spelade semifinal i ett SM-slutspel hörde man knappt något i public service. Men när Skellefteå spelade SM semifinal i hockey sände man flera timmar kring en match. Självklart ska man sända kring Skellefteå AIK, men man borde också ge damerna ett stort utrymme i sina sändningar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.