Inte haft någon långsiktig planering

Nu har det gått tio dagar sedan IKEA öppnade och det har blivit ett stort lyft för Umeå. Under invigningshelgen var det i princip fullbokat på hotellen i Umeå. Den 17 mars kommer nästa stora invigning, då IKEA slår upp portarna till ett nytt shoppingcenter med ett  90 – tal butiker, restauranger och kaféer.

Det är även ett stort tryck av andra handelsföretag att etablera sig i Umeå, men som läget är idag så finns det knappt någon mark att anvisa. Om det inte finns mark att anvisa, kan det i sin tur innebära att många företag väljer att etablera sig på andra orter istället för i Umeå. Om nu så fallet blir kommer vi att tappa företagsetableringar och det i sin tur kommer att innebära att vi tappar möjligheten att skapa fler arbetstillfällen i kommunen.Sen får vi inte heller glömma bort att det finns många befintliga företag i Umeå, som efterlyser mark att bygga på.

En stor anledning till att det saknas mark att anvisa, beror på att de styrande i Umeå inte har haft någon långsiktig planering gällande Umeås utveckling. Sen kan man också konstatera att Socialdemokraternas tidigare samarbete med vänstern, inte har varit bra för Umeå.Tyvärr för Umeås del verkar det också som att Hans L (S) fortsätter att samarbeta med vänstern. Den strategiska planen är ett exempel där vänstern har fått påverka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.