Dags att gå med!

Enligt socialdemokraterna så ska Sverige vara alliansfritt och inte vara med i NATO. Samtidigt så vill man utöka samarbetet med NATO. En ekvation som inte går ihop för mig. Inom kort, så kommer regeringen också att besluta, att Sverige ska gå med i Natos center mot propaganda. Den främsta orsaken är Rysslands allt mer intensiva psykologiska krigföring.

Under lång tid har vi också samarbetat med NATO och deltagit i operationer under FN-mandat.Beroendet av Nato och USA är nu redan idag, så stort att i väsentliga delar kan de svenska stridskrafterna inte längre användas självständigt. Redan under 90-talets socialdemokratiska regeringar beslutades att våra stridsflygplan skulle utrustas med Natos kommunikationssystem.

Eftersom vi nu redan samarbetar med NATO och även kommer att utöka samarbetet. Så borde Sverige istället ansöka om ett fullvärdigt medlemskap i NATO och ta del av alla fördelar med ett medlemskap. Fler partier har också följt Liberalernas linje om ett NATO-medlemskap. Centern och Kristdemokraternas ledning har ändrat sig i frågan om ett NATO-medlemskap. Jag tror också att socialdemokraterna kommer att ändra sig i frågan och då kommer det att finnas en bred majoritet i riksdagen för ett medlemskap.

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. Pingback: Bra satsningar! | PEDER WESTERBERG LIBERALERNA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.