Det behövs fler poliser!

Sverige behöver fler poliser dels på grund av den ökade befolkningen och man har även fått en kraftigt ökad arbetssituation, på grund av den förändrade migrantsituationen. Sen har också terrorhotet ökat och vi får inte heller glömma att Sverige också har utsatts för terrordåd. Säkerhetspolisen uppskattar också att ca 300 personer har rest från Sverige, för att ansluta till terroristgrupper i Irak och Syrien. Troligen finns också ett stort mörkertal.

Från Liberalernas sida så vill därför göra följande satsningar!

Liberalerna föreslår att antalet poliser i Sverige ökar med 2 500 fram till utgången av 2020.

Liberalerna föreslår även att beredskapspolisen återinförs och successivt byggs upp till en styrka på totalt 5 000. Beredskapspolisen är en reservpolis som ska kunna kallas in vid kriser och samhällsstörningar.

I Liberalernas vårbudget avsätts en miljard kronor (350 miljoner kronor år 2017, 550 miljoner kronor år 2018 och en miljard kronor år 2019). Reformen är fullt finansierad i Liberalernas budgetalternativ.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.