Hur långt kan man sjunka?

Det är ingen överraskning att socialdemokraterna och miljöpartiet backar ordentligt i DN/Ipsos aprilmätning. Den stora förloraren är socialdemokraterna som tappar 4,5 procent sen senaste mätningen och den stora frågan är hur långt man kan sjunka. Jag skulle inte bli överraskad om man hamnar under 20 procent i valet. Det är bara att konstatera att valet av miljöpartiet, som regeringspartner inte var lyckat. Det kommer också att bli intressant att följa miljöpartiets kongress och se om språkrören får förnyat förtroende.

Extra kul är att Liberalerna går framåt i mätningen och jag tror nu på en vändning. När det gäller Liberalernas vårbudget så var det också ett stort steg i rätt riktning. Jag skulle bara vilja att den socialliberala politiken hamnar mer i fokus. Då skulle vi nog se en ordentlig ökning i opinionsmätningarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.