Dags att debatten tar fart igen!

Igår i min blogg skrev jag om Liberalernas satsning på de äldre i vårbudget. Jag är oerhört glad över den satsningen. Tyvärr har debatten om vår framtida äldreomsorg inte heller diskuterats så mycket sista tiden och det har istället av förklarliga skäl varit fokus på flyktingkrisen. Men jag tycker det är dags att debatten tar fart igen

När det gäller Liberalerna så vill vi fortsätta att utveckla äldre- och handikappomsorgen så att den kännetecknas av delaktighet, valfrihet och självbestämmande. Vi har också som ambition att stärka den enskildes inflytande över den omsorg och vård som denne är berättigad till.

Inom äldreomsorgen ska människor mötas av kontinuitet och trygghet i det skede i livet när man inte längre klarar sig själv. Det är viktigt att det blir mer attraktivt att arbeta inom vården och man måste få ett större inflytande och möjlighet att känna sig delaktig i sitt arbete. Det behövs även sjuksköterskor och undersköterskor med särskild kompetens i tex demenssjukdomar. Det är också viktigt att man har tillräcklig bemanning och det ska vara den äldres behov som är utgångspunkten.

Från Liberalernas sida vill vi också ha valfrihet i äldreomsorgen. Makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker

En kommentar

  1. Basic Rules

    Jo, det är mycket som behöver debatteras och justeras för äldre. Antalet fattigpensionärer ökar oroväckande. Min fråga är helt enkelt: Vilka ska prioriteras svenska medborgare som byggt Landet eller immigranter? Det kommer inte att räcka till alla och allt !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.