Jag tror många socialdemokrater håller med mig!

I helgen är det miljöpartiets kongress och då ska det avgöras vem som får förtroendet att vara språkrör. Jag tror inte att det kommer att bli några avsteg från valberedningens förslag, så det blir Isabell Lövin och Gustaf Fridolin som får förtroendet. Jag kan tycka det är konstigt att Fridolin får förnyat förtroende, det med tanke på att han inte har rosat marknaden under sin period som språkrör. Som skolminister har han också varit osynlig

Den andra stora frågan på deras kongress är flyktingfrågan, där många ledande miljöpartister vill ha en flyktingamnesti, men partistyrelsen har sagt nej. Isabell Lövin säger också nej. Jag tror det är stor chans att partistyrelsen blir överkörda och det kommer att innebära ett hårt slag mot regeringssamarbetet med socialdemokraterna.

Med facit i handen så är det bara att konstatera att regeringssamarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet inte har varit lyckat. När Fridolin tillsattes som skolminister tappade man också skolpolitiken. Jag tror också att många socialdemokrater håller med mig, om att regeringssamarbetet med miljöpartiet var en felsatsning.

 

3 kommentarer

  1. Petter

    Nasser påstår i sin blogg att det tillkommit 13 000 pedagoger under deras regeringskaos, jag funderar var dessa är ??
    Är nog bättre att styra upp disciplin i klasserna och skapa regler så eleverna får arbetsro ,det ska vara skolans personal som sätter regler och inte föräldrar och elever.
    Denna åtgärd kommer att höja kunskapsnivån markant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.