Tänkvärt!

Igår läste jag en otroligt bra debattartikel av Sakine Madon  som är politisk redaktör på Norran. Artikeln handlar om lokalpolitikernas vardag.

Som lokalpolitiker är du oerhört utsatt och det är ytterst sällan som du får höra något positivt. Du är även påpassad av journalister, som bara väntar på att du ska göra ett snedsteg. Självklart ska vi bli granskade av journalister, men ibland blir det löjligt. Sen är det inte heller ofta det skrivs något positivt om politiker

Sen är politiker tyvärr också en grupp som ofta utsätts för hot Jag har själv blivit utsatt för det och det är inte roligt. Ett tag funderade man vad man hade gett sig in på. Jag har även haft besök hemma hos mig och det var ingen kul upplevelse.

Man får inte heller glömma att de flesta politiker är fritidspolitiker som offrar mycket tid på sitt engagemang. Man har inte heller särskilt höga ersättningar för sitt engagemang.

Sakines avslutning på sin debattartikel är riktigt bra!

”Tänk om landets lokalpolitiker slutade att ställa upp? Så oerhört fattig demokratin skulle bli. Är du en av dem? Varmt tack! Är du en politikerföraktande medborgare med kravlistan redo? Svara i stället på vad du själv gör för ditt samhälle.”

Här kommer en länk till debattartikeln!

http://www.dagenssamhalle.se/kronika/taenk-om-lokalpolitikerna-slutade-att-staella-upp-15595

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.