Tillgängligheten måste bli bättre!

Bristande tillgänglighet är en viktig fråga och trots att man för över tio år sedan beslutade i riksdagen att samhället skulle vara tillgängligt för alla senast år 2010 är det inte så. Det som man kan konstatera nu, är att den målsättningen är långt ifrån uppnådd.

Det är också en fråga som berör många och minst 1,8 miljoner människor i Sverige antas ha någon form av permanent funktionsnedsättning. Så när vi diskuterar tillgänglighetsfrågor är det ingen liten grupp det handlar om

Idag har jag också lämnat in en interpellation som jag nämnde i min tidigare blogg idag. Här kommer interpellationen i sin helhet!

Interpellation

Tillgänglighet för funktionsnedsatta

 

Enligt den undersökning som genomförts av Myndigheten för delaktighet (MFD) har Umeå kommun resultat på flera områden sjunkit när det gäller tillgänglighet för funktionsnedsatta. Jämför vi dessutom med landets bästa kommuner på respektive område är resultaten än mer förödande. Framför allt sjunker Umeå kommuns resultat när det gäller följande områden, tillgänglighet till kultur och arbetsmarknad. Umeå kommun har sjunkit från att ha toppresultat på flera områden (3 poäng) till ett nollresultat (0 poäng), på bara ett års tid. Samtidigt har kommunen fortsatt låga resultat på flera andra områden.

Frågor till Andreas Lundgren (S):

Hur kommer det sig att kommunens resultat sjunkit så mycket på ett år

Vilka åtgärder kan du tänka dig vidtaför att öka kommunens resultat?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.