Lång ärendelista!

Idag är det kommunfullmäktige och det är en lång ärendelista. Från Liberalernas sida så har vi två interpellationer och en enkel fråga som förhoppningsvis hinns med idag.

Den första interpellationen handlar om en ny idrottshall på Teg. När det gäller Tegsborna så har man väntat länge på en ny idrottshall vid Tegs centralskola. Behovet har varit akut under en lång tid och det finns också färdiga ritningar. Nu finns hallen med i investeringsplanen men trots det akuta läget under många år, så har bygget skjutits upp gång på gång av majoriteten.

Den andra interpellationen handlar om att Umeå kommun tappar när det gäller tillgänglighetenligt enligt en undersökning från myndigheten för delaktighet (MFD). Umeå tappar kraftigt jämfört med förra året och det är mycket alarmerande.

Den viktiga enkla frågan har rubriken ”När byggs en planskild järnvägsövergång vid Skärgårdsskolan i Holmsund?”

När det gäller övriga frågor på ärendelistan, så kommer det nog att bli störst fokus på motionerna om att förbjuda tiggeri. Något som jag tror är helt fel väg att gå och det går inte att förbjuda fattigdom. Enligt polisen så är det heller inga problem.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.