Mycket kan hända!

Nu har SCB:s senaste opinionsmätning kommit och den stora förloraren är Sverigedemokraterna som backar kraftigt. När de andra partierna har blivit tydligare i sin politik, när det gäller migration och integrationsfrågorna, så var det inte oväntat att SD skulle börja backa i opinionsmätningarna. SD upplevs också som ett enfrågeparti och det märks även i Umeå.

Miljöpartiets dåliga siffror var också väntat och det den stora frågan är om partiet har spelat ut sin roll. Man har även visat att man offrar sin egen politik, för att komma åt regeringsmakten. Det har till och med gått så långt, att man kör över sina egna kongressbeslut, för att vara kvar i regeringsställning. Sen är det precis som Lena Melin skriver i Aftonbladet att miljöpartiet kommer att gå till historien, som partiet som sålde sin själ för att ta plats i regeringen.

När det gäller Liberalerna väntar jag fortfarande på det stora lyftet och jag tycker det känns som att vi är på rätt väg. Nu är det lång tid valet och det kan hända mycket till dess. Men jag tycker ändå att Liberalerna ska vara ett parti som ligger minst på 8 procent och det är vi långt ifrån i dagsläget. Liberalernas vårbudget tycker jag var ett stort steg i rätt riktning och jag hoppas den ger utslag hos väljarna.

Med tanke på att många partier balanserar, på att vara kvar i riksdagen, så har vi också ett intressant läge. Men som sagt var, det är långt till valet och mycket kan hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.