Blivit en prestigefråga för Hans (L)!

Igår på kommunfullmäktige hade Anders Ågren (M) en mycket bra  interpellation med rubriken ”Avyttra delar av beståndet för att möjliggöra snabbare nyproduktion av hyresrätter!”

När det gäller bristen på bostäder i Umeå så är det också ett stort hot mot Umeås tillväxt och den sanna verkligheten är att Umeå inte når upp till sina mål för bostadsbyggandet. Det Umeå också skulle behöva är mera hyresrätter, för att alla ska få en möjlighet att få ett eget boende. Nu har bostadsbyggandet ökat senaste året, men det räcker ändå inte och det går heller inte bara, att låta den privata marknaden ta hela ansvaret. Kommunen måste också ta sitt ansvar.

Från Liberalernas sida vill vi att att Bostaden AB ska finansiera nybyggen genom att sälja av delar av sitt bestånd. Därigenom kommer också AB Bostaden att bli en strategisk aktör för byggandet av nya hyresrätter. Sen är det också bara att blicka norrut till Skellefteå, där Skebo det kommunala bolaget sålt ut delar av sitt bestånd, för att kunna finansera nyproduktion av bostäder. Man har också genom försäljningen möjliggjort etableringen.

Det är också många kommuner i landet som är ledda av socialdemokrater, som har avyttrat delar av sitt bestånd, men tyvärr verkar den här frågan blivit en prestigefråga för Hans (L).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.