Utsatt läge!

Igår på kommunfullmäktige hade Ulrica Westerlund Liberalerna en riktigt bra interpellation, som var ställd till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg. Rubriken på interpellationen var ”Extra statsbidrag för att kunna hantera flyktingsituationen.Frågeställningen i interpellationen handlade om vart dessa pengar planeras och vad de används till. I interpellationen ställdes även frågan om det gjorts någon konsekvensanalys med anledning av 2015 flyktingsituation.

Med tanke på hur det ekonomiska läget ser ut i kommunen, så är det viktigt att vi följer upp, vad våra pengar används till. Vi har även stora utmaningar i framtiden och som jag skrivit tidigare i min blogg så har vi även ett ekonomiskt utsatt läge i kommunen. Vi får inte heller glömma att Umeå har dragit på sig mera kostnader än jämförbara kommuner. Det är stora summor det rör sig om, tyvärr verkar också Umeå fortsätta att dra på sig ännu mera kostnader än jämförbara kommuner.

Interpellationen i sin helhet

http://www.umea.se/download/18.20690b651567dc7526ce402/1471853142565/i1607.pdf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.