Man försöker sätta munkavle på mig!

Min åsikt vad som bör ske i partiet är ingen nyhet. Det är en ståndpunkt jag har haft under en mycket lång tid. Jag står upp för den åsikten och blir jag intervjuad av media kan jag inte ljuga. Det tycker jag fler politiker borde göra.

Nu har det hänt precis samma sak för mig som hände Birgitta Ohlsson. Man tycker att jag ska förankra det jag säger och helst hålla tyst. Man försöker helt enkelt sätta munkavle på mig. Ledande politiker inom partiet har framfört dessa åsikter till mig.

För mig är Liberalerna ett parti, som ska ha ett högt tak när det gäller åsikter och det är också det som gör ett parti levande. Jag själv skulle aldrig förbjuda någon att ha en personlig åsikt. Jag blir oerhört glad när man står upp för vad man tycker.

Det ska nämnas att jag har fått oerhört starkt stöd efter mitt uttalande igår, både inom partiet och utanför.

11 kommentarer

  1. Leif

    Trots att jag anser att din politik gynnar dom rika och misshandlar dom svaga i samhället så måste jag säga att jag blir lite impad att du faktiskt vågar stå upp för detta. Högern är väl knappast känd för politiker med ryggrad.

    heder åt dig!

  2. Tompa

    Jag blir glad när jag läser det du skrev, fler politiker borde göra som du. Jag är inte liberal, men har fått stort förtroende för dig.

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Tack Tompa! Jag lovade mig själv när jag blev politiker, att jag skulle stå upp för mina åsikter.

  4. Jens

    Bra skrivet Peder,
    En sak som jag funderat på är ju detta att det innersta kretsen med partiledare oavsett färg basunerar ut det ena och det andra utan att direkt ha diskuterat det med alla i riksdagspolitiker i partiet. Och när ”ni”/dom som säger ifrån och inte håller med vad ledaren/toppen sagt ja då får man skit för det. Hur är det möjligt?
    Hur får man bukt på det?

    • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

      Tack Jens! Tyvärr har jag inte någon lösning på det. Men det är oerhört tragiskt att man försöker sätta munkavle på sina egna politiker.

    • Peder Westerberg (inläggsförfattare)

      Tack Bengt! Tack för det du skriver! Det är första gången i mitt liv jag har blivit utsatt för mobbing och det har känts oerhört jobbigt. Men jag kommer att gå ur det här starkare!!

  5. Oberoende Observatör

    Självklart ska det vara högt i tak , med möjlighet att tycka och säga vad man vill , oavsett parti men personligen tror jag det är viktigt rent taktiskt att utåt visa en enad front mot tänkbara väljare.Om budskapet spretar så blir tilltänkta väljare enbart förvirrade.

  6. Caanita

    Att utsätta någon för mobbing, tysta ner osv säger mer om mobbarna än den som blir utsatt.
    Stå på dig, att vara rak och våga stå för sin uppfattning även när det blåser, vinner i längden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.