Allvarliga brister!

På kommunfullmäktige på måndag, har jag ställt en enkel fråga till för och grundskolenämndens ordförande gällande skolskjutar inom kommunen.

Den enkla frågan handlar bland annat om en elev som flera gånger felaktigt lämnats vid kommunens korttidstillsyn och hemtjänstkontor på Grisbacka, trots att eleven egentligen skulle skjutsas till sitt hem. Dessutom har eleven lämnats utan någon som helst tillsyn och bara av slumpen har personal vid andra verksamheter uppmärksammat detta.

Här kommer den enkla frågan!

Det har i Västerbottens-Kuriren och av föreningen FUB ett flertal gånger uppmärksammats allvarliga brister i skolskjutsar för elever från särskolan till hemmet. Det handlar bland annat om en elev som flera gånger felaktigt lämnats vid kommunens korttidstillsyn och hemtjänstkontor på Grisbacka, trots att eleven egentligen skulle skjutsas till sitt hem. Dessutom har eleven lämnats utan någon som helst tillsyn och bara av slumpen har personal vid andra verksamheter uppmärksammat detta.

Misstag kan begås, men när de upprepas flera gånger kan det antas större brister i rutiner och uppföljning. Detta berör dessutom minderåriga människor med svårigheter att kommunicera, vilket gör det hela än allvarligare.

Fråga till För- och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S)

Har för- och grundskolenämnden vidtagit några åtgärder för att minska denna typ av avvikelser?

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.